Microsoft tilbyr SQL til PocketPC

SQL Server 2000 for Windows CE er lansert. Verktøyet for Microsoft-baserte databaseapplikasjoner til tynne klienter som PocketPC, er hovedsakelig rettet mot bedriftsmarkedet.

Poenget er at brukere av Windows CE-baserte tynne klienter skal kunne kjøre oppslag mot sentrale SQL 2000 Server-databaser, laste ned data, gjøre endringer og siden replikere endringer mot sentralen. Dette kan skje gjennom direkte SQL-forespørsler, eller gjennom spesielt tilrettelagte applikasjoner.

Installert på en Windows CE-klient, vil en SQL 2000-applikasjon kreve fra én til tre megabyte.

Målgruppen er først og fremst bedriftsmarkedet, Microsoft mener lanseringen legger grunnlaget for en kraftig vekst i databaseapplikasjoner for lommemaskiner.

Applikasjonsutvikling foregår på Windows-baserte arbeidsstasjoner med verktøy som ligger tett opp til dem som brukes for vanlige SQL Server-applikasjoner. En viktig forskjell er at Windows CE-applikasjonene gjøres langt mer kompakte enn tilsvarende for PC-utgavene av Windows.

Replikering av data mellom lommemaskin og server skjer gjennom XML.

Microsoft angriper et marked preget av at konkurrenter som Sybase og Oracle som har et stort forsprang. Det finnes også en rekke utfordrere som bare satser på databaser til det mobile markedet, blant dem norske Birdstep Technology som lanserte sin Windows CE-løsning i mai i år.

Til toppen