Microsoft utvider test av WebTV

WebTV er på full fart inn på det europeiske markedet. Nå testes nett-TV-dekoderen både i Storbritannia og Tyskland. Og Frankrike satser på sin egen nasjonale løsning.

Microsofts WebTV blir nå prøvd ut både i Storbritannia og i Tyskland. Et visst antall britiske familier har siden juli kunnet prøve ut Internett-dekoderen på hjemmets fjernsyn. Nå har utprøvingen blitt utvidet til også å gjelde Tyskland, hvor 50 familier i første omgang skal prøve dekoderne og senere skal antallet utvides til 300 familier, skriver Internet magazine.

I Tyskland er Deutsche Telekom og Pace samarbeidspartnere, mens det er statskringkasteren BBC, British Telecom (BT) og Pace som er partnere med Microsoft i Storbritannia.

I Frankrike går også utviklingen framover når det gjelder nett-TV og dekodere. France Telecom samarbeider med utstyrsprodusenten Com 1 om å utvikle en TV-basert tjeneste for nettilgang. Denne skal kombinere Wannado-tjenesten som France Telecom står bak og Com 1's Surf TV nett-dekoder.

Etter at den franske regjeringen annonserte at det nasjonale, proprietære Minitel-systemet er på vei ut, har det skjedd en eksplosjon på internettmarkedet. Både America Online og Cegetel her i ferd med å lansere ulike løsninger for å spre nettet til befolkningen.

Surf TV vil være den første dekoderen i salg i Frankrike når den kommer på markedet senere i år. Og ved slutten av 1998 vil nett-tilgangen i Frankrike nesten ha blitt tredoblet, fra 500.000 i desember 1997 til 1,3 millioner i desember 1998.

Til toppen