BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft varsler programpakkens død

Om kort tid vil ingen kjøpe programvare lenger på tradisjonell måte, men heller benytte seg av webtjenester. Next Generation Windows Services (NGWS) er Microsofts strategi for å overleve under helt nye markedsforhold.

15. mai 2000 - 16:30

"NGWS" skal formelt avdukes - og sannsynligvis gis et nytt navn - på et storstilt arrangement 1. juni i Redmond, døpt "Forum 2000".

Windows og tilhørende applikasjoner skal legges om fra varer til tjenester, og ikke lenger tilbys i form av pakkede produkter, men som web-baserte tjenester. Tjenesten vil tilbys ikke bare PC-brukere, men også alle slags nye klienter med Internett-tilknytning, fra arbeidsstasjoner til lommemaskiner og mobiltelefoner.

Microsofts strategiske omlegging forutsetter at det ikke blir noe av myndighetenes opplegg for å dele selskapet i to. Strategien krever nemlig en enda tettere integrering mellom operativsystem og applikasjoner.

Ifølge CNET vil hele den utøvende delen av Microsofts ledelse - det vil si Steve Ballmer, Rick Belluzzo (sjefen for Internett-tjenesten MSN), Bub Muglia (sjef for applikasjonsavdelingen "business productivity group") og Paul Maritz (sjef for plattformer og utvikling) - ta del. Det er ikke sagt noe om hvorvidt styreformann Bill Gates også vil si noe fra podiet.

ZDNet skriver at NGWS vil kunngjøres i form av en treårsplan, og at Bill Gates vil spille en nøkkelrolle i kraft av sin stilling som Microsofts "chief software architect". Planen vil innebære en rekke nye tiltak og begreper, blant annet en nettilknytning kjent som "WinTone", en slags summetone på nettet som direkte utfordrer anti-Microsoft-koalisjonens "web-tone".

Detaljene i kunngjøringen holdes strengt hemmelig, selv om NGWS har vært nevnt i mange sammenheng de siste månedene. Microsoft-kilder sier at kunngjøringen om NGWS vil få vidtrekkende følger for hele industrien, og sammenlikner med konsekvensene som Microsofts forrige strategiske omlegging fikk. De viser da til beslutningen i 1995 om å refokusere hele Microsoft med tanke på Internett.

Les også:


Apple-avhopper skal bedre Microsofts image
Microsoft bråstopper etter store Internett-tap

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.