Microsofts nye operativsystem på billigsalg

Microsoft kutter prisen for eksisterende kunder for å friste flere til å oppgradere.

I følge CNN planlegger Microsoft å gi oppgradering av Windows ME, deres nyeste operativsystem, til eksisterende Windows 98-kunder med store avslag i prisen.

Brukere som benytter seg av tilbudet vil da få muligheten til å benytte seg av den nye funksjonaliteten til Windows Millennium Edition, som digitale medier, hjemmenettverk og forbedredet Internett-funksjonalitet.

Dette er et ledd i Microsofts antipiratkampanje som ble annonsert på tirsdag.

I følge Brynjar Skauvik i Microsoft Norge vil den norske kampanjen vare fra 15. september til 31. desember, og brukere av Windows 98 vil kunne oppgradere til Windows ME for ca 600-700,-. Prisen er enda ikke helt klarlagt, men med en så lav kampanjepris sammenlignet med oppgradering fra Windows 95 til 98 som koster opptil 1300, vil man i praksis få opptil 50% rabatt på denne oppgraderingen.

- Det Microsoft sliter med er at andelen brukere som oppgraderer ikke er så høy som den pleide å være. Folk flest kjøper en maskin, plugger den i veggen, den gir dem tilgang til Internett, og det er alt de er interessert i, sier Chris Le Tocq, researchansvarlig i Gartner Group.

Til toppen