Milliardpriser for virtuelle heltinner

Hollywood-stjernene høster millioner for sine roller, men kan de måle seg med Lara Croft og Ananova?

Franskmenn er kjent for å sette pris på vakre kvinner. Så når den britiske spillprodusenten Eidos Plc., som blant annet står bak dataspilldronningen Lara Croft, er i salgsforhandlinger med det franske programvarehuset Infogrames Entertainment, mens verdens eneste virtuelle nyhetsoppleser, den grønnhårede skjønnheten Ananova, fikk nye franske eiere i går, burde det ikke komme som noen overraskelse.

Mer overraskende er kanskje beløpene som er involvert. Enhver Hollywood-diva ville nok kjenne et stikk av sjalusi om hun fikk snusen i de nesten hundre millioner pundene (rundt 1,2 milliarder kroner) Ananovas selskap Ananova Ltd. ble solgt for. For ikke å snakke om Lara Crofts skaper Eidos, som ifølge Reuters er verdsatt til 720 millioner pund.

Britiske Ananova Ltd. står bak nyhetssidene Ananova.com, der Ananova, en virtuell blanding av Posh Spice, Kylie Minouge og en populær engelsk programleder, leser nyheter på direkten. Hennes nye eier er britiske mobiloperatør Orange, som igjen eies av France Telecom. Orange planlegger å fortsette bruken av Ananova som nyhetsoppleser, melder CNN Norge. Selskapet vil bruke nyhetssidene som en grunnsten i utviklingen av sitt eget system for å lage nettsider.
Samtidig hevder kilder at Lara Croft-produsent Eidos, som har vært på utkikk etter en kjøper etter nylige fall i aksjeprisen som følge av selskapets problemer med å tilpasse programvare til den neste generasjonen spillplattformer, er i forhandlinger med franske Infogrames, skriver Yahoo News. Men det kan ta opptil tre uker før selskapene kan si noe sikkert.

Til toppen