Min første tekstmelding

Her forleden fikk jeg min første ordentlige, uoppfordrede tekstmelding på mobiltelefonen. Jeg fikk den 1. juledag, og må innrømme at jeg ble ganske rørt.

Her forleden fikk jeg min første ordentlige, uoppfordrede tekstmelding på mobiltelefonen. Jeg fikk den 1. juledag, og må innrømme at jeg ble ganske rørt.

La oss, for denne kommentarens skyld, gå ut fra at jeg er en ganske gjennomsnittlig person. Med mann, barn, jobb - og mobiltelefon. Nå i julen fikk jeg min første tekstmelding.

God jul, stod det.

Jeg ble nokså rørt. Det er seks bokstaver i God jul, og det tar erfaringsmessig ganske lang tid å skrive en tekstmelding på seks bokstaver. Omtrent som å skrive et julekort, putte det i konvolutt, sette på frimerke og poste det. Det krever en god porsjon omtanke.

I hvert fall hvis meldingen er sendt fra en vanlig mobiltelefon, og ikke via Internett. Og det går jeg ut fra at den er.

Ikke alle tekstmeldinger er like fulle av omtanke. Her forleden snakket jeg med en svenske hvis kollega i nettbutikken 6site hadde sendt ut tekstmeldinger til "alla mobiltelefåner i hela Norje" med reklame for sexbutikken.
Les:
Her kan du lese mer om mobil-spam-svensken

Nesten alle, må det ha vært. For jeg fikk ingen.

En annen ting som slår meg er hvor mange millioner Telenor og NetCom tjener på unyttige "tidtrøyte"-beskjeder som sendes som tekstmeldinger.

Kanskje jeg får min andre tekstmelding i morgen. Godt nyttår, står det kanskje da. Det er enda flere bokstaver. Ti bokstaver. Det krever enda mer omtanke og tålmodighet.

Eller kanskje jeg får en tekstmelding der det står "besök våra sidor www.6site.se".

Da er jeg i hvert fall å betrakte som den jevne mobilbruker - et av nyttårsønskene mine...

Godt nyttår! (Det krever litt omtanke å skrive det her også)

Til toppen