Mindre interesse for WAP

Teknologien som skulle revolusjonere mobil-industrien har ikke tatt av. WAP-løsninger i dag er stort sett laget for markedsføring, og flere skifter nå fokus til SMS og lommemaskiner.

WAP-telefonene er ikke bare sterkt forsinket, heller ikke teknologien som først er tilgjengelig holder mål eller gir de tjenestene brukerne ønsker. Det er konklusjonen på et knapt år med WAP-teknologien i bruk, skal en tro Dagens Industri.

Avisen har sett nærmere på de selskapene som har fokusert på WAP og selskapene har i snitt tapt 75 prosent av sin børsverdi fra årets toppnivå. Nå retter flere av selskapene som tidligere har fokusert på WAP mot SMS og lommemaskiner.

- Det er bare å innse at den største delen av befolkningen ikke har WAP og heller ikke kommer til å skaffe det, sier administrerende direktør i Melody, Ulf Änggård.

- Det finnes ikke et marked for WAP i dag, konstaterer markeds- og salgssjef hos Ehand, Oscar Ahlberg, som sier at kundene som tidligere har ønsket WAP-løsninger nå heller vil ha løsninger for lommemaskiner.

IT-analytiker hos Jupiter Communications, Johan Montelius, sier at det i dag ikke finnes tilstrekkelig med infrastruktur for WAP, og mener det går for tregt og dermed blir for dyrt å benytte GSM-nettene.

Montelius er spesielt skeptisk til de nye WAP-telefonene som ikke støtter GPRS. GPRS er en teknologi som gir høyere hastigheter i GSM-nettet.

Ahlberg sier det slik at WAP i dag er mest for underholdning. Det passer best for jenter som vil chatte eller sjekke horoskopet.

Telenor Mobil som i vår offentliggjorde at det gjennom selskapets kanaler var solgt 100.000 WAP-telefoner har ikke noe nytt tall å komme med. Informasjonssjef Jo Heldaas, sier at selskapet muligens vil komme med oppdaterte tall for terminalsalg og brukere om ikke lenge.

Til toppen