Minimale følger for Norge

En rundspørring hos de store leverandørene viser at tilbaketrekkingen av 1,13 GHz-varianten av Pentium III-prosessoren får minimale følger i Norge.

Prosessoren brukes i kraftige PC-er. Ifølge Intel Corporation var det bare Dell, IBM og noen europeiske selskaper som hadde rukket å få ut maskiner med denne prosessoren før den ble tilbakekalt. Analytikere sa til amerikanske medier at det samlede tallet på enheter som allerede har kommet i bruk må ligge godt under 10.000.
Les også:
Intel tilbakekaller Pentium III

Hos Dell sier produktsjef Hans Kristian Seine for det profesjonelle segmentet at man der ikke har passert 1 GHz-frekvensen ennå. Produktsjef Kasper Sick i avdelingen for "home and small business" sier at planen var å slippe maskiner med denne prosessoren i neste måned. Han er ellers ikke orientert om problemer knyttet til denne prosessoren.


Hos Fujitsu-Siemens bestemte man seg tidligere i sommer for å hoppe over 1,13 GHz-modeller. Produktsjef Trond Myrvang sier at forskjellen mellom 1,13 GHz og 1,0 GHz som man allerede selger i varianter fra både Intel og AMD ikke er så stor.

- Vi kommer til å gå rett på Williamette-prosessoren [Pentium 4] i 1,3 GHz og nye arkitektur.

Myrvang legger til at PC-er i denne hastigheten langt fra er noe volumprodukt.

- Vi hadde fulgt Intels prosedyre og tilbakekalt produktene, men det hadde ikke vært noen katastrofe for oss, sier han.

Hos IBM sier Øystein Nordstrøm at selskapet er tilbakeholdent med å tilby de aller siste Intel-prosessorene.

- I det siste har de som har vært først ute, opplevd en rekke problemer. Politikken hos oss er følgelig at det er bedre å ha noe som virker enn alltid å være først. Planen vår har lenge vært å ha en AMD-drevet PC i 1 GHz tilgjengelig i Norge i slutten av september. Vi vil ikke kjøre noen Intel-prosessor over 933 MHz på denne siden av jul.

Til toppen