BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mistenker UMTS-snusk

Italienske myndigheter har mistanke om at flere teleselskap samarbeider for å redusere konkurransen i de ulike UMTS-auksjonene som er avholdt rundt om i Europa i år. Antitrust, som er det italienske konkurransetilsynet, ber EU nå om å undersøke de fire avholdte UMTS-auksjonene.

Frode Eriksen
1. nov. 2000 - 01:30

Men selv om italienske myndigheter ber om granskning, sier EU-kommisjonen at en ikke har planer om å granske UMTS-auksjonene som har vært arrangert så langt.

For italienske myndigheter har fattet mistanke til at det foregår et samarbeid i kulissene etter at den italienske auksjonen ble avsluttet sist uke. Nå kastes også mistanken over de avholdte auksjonene i Storbritannia, Nederland og Tyskland, skriver Financial Times.

For å underbygge påstandene sine har det italienske konkurranetilsynet foretatt razziaer hos teleselskap som deltok i den italienske auksjonen, og man har klare mistanker til minst to selskap som deltok i auksjonen.

Den italienske regjeringen fikk bare inn vel halvparten av de 200 milliarder kronene som forventet etter auksjonen, etter at Blu trakk seg fra auksjonen sist uke. Mistanken om samarbeid kom omtrent samtidig som Blu med British Telecom og Benetton-familien spissen trakk seg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra