- MLR kontrakter i havn i løpet av to måneder

Tandberg Datas nye administrerende direktør Hans Christian Qvist sier at selskapet trolig vil annonsere flere store OEM-avtaler på MLR båndstasjonene i løpet av en to-måneders periode. Han forteller også at det jobbes med lisensiering av MLR og SLR.

SLR 5 har gått som varmt hvetebrød for Tandberg Data siden lanseringen i fjor sommer. Det markedet venter på er at salget av Tandberg Datas MLR-løsning i det øvre sjiktet skal ta av. Hittil har selskapet OEM-avtaler på MLR med IBM, Acer, Bull og Imation - men salget er likevel beskjedent relativt til SLR.

- Vi har produktet til kvalifisering hos alle de store produsentene, med unntak av Dell, sier administrerende direktør i Tandberg Data, Hans Christian Qvist, til digi.no. Han legger til at det har tatt noe lengre tid en planlagt å få gjennomslag for den nye produktserien.

- Det viser seg at kvalifiseringsprosessen tar noe lengre tid på MLR enn det har gjort på SLR produktene, det betyr ikke at salget har gått dårlig, sier Qvist som regner med å kunne vise markedet konkrete resultater i løpet av kort tid.

- Innen to måneder vil vi ha flere nye OEM avtaler på plass med sentrale, sier Qvist.

Etter hva digi.no forstår er det mest nærliggende en utvidelse av SLR avtalene med Compaq og Sun.

At Tandberg Data har vært alene om å produsere MLR og SLR båndstasjoner har vært et av ankepunktene mot at teknologien vil få sin tiltenkte ledende posisjon i mellom segmentet. Quist kan imidlertid meddele at arbeidet med å lisensiere ut produksjon av MLR og SLR produktene er i gang.

- Vi jobber hardt med å etablere lisenstakere til SLR og MLR produktene. Vi vil ha flere lisensprodusenter etablert innen året er omme, avslutter Qvist

Til toppen