BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiloperatører samler seg

De nettløse mobiloperatørene Sense, You Communications, Chess og Site snakker med hverandre. Hele mobilbransjen vil om få uker bli langt mindre, mener bransjen selv.

Sigvald Sveinbjørnsson
26. mars 2001 - 09:52
Dagens Næringsliv

Chess Communication ASA-pressen ASA
Morten Neeb

i Site Communications, sier til Dagens Næringsliv at de sitter i forhandlinger.

- Alle snakker med alle. Og mobilselskapene mener deres egne løsninger og kunder er mest verd i forhold til de øvrige aktørene. Det vil skje en konsolidering innen få uker, sier Neeb til Dagens Næringsliv.

At det forhandles skal også daglig leder Nils Åge Molden i mobilselskapet Chess skrive under på. De sitter i forhandlinger.

Dagens Næringsliv skriver at Norge er det landet i Vest-Europa med flest mobiloperatører. Bransjen og analytikerne har hele tiden ment at det ikke er plass til alle, noen må forsvinne. Enten bli sendt til skifteretten eller bli del av en større helhet.

- Du trenger rundt 100.000 kunder for å tjene penger på denne bransjen, sier Mikal Rohde, administrerende direktør i You Communications.

Det er bare Sense som har denne kundemassen, og ikke overraskende har dette selskapet fått mange henvendelser fra partnersugne konkurrenter. - De innser at det vil bli vanskelig å ta igjen Sense. De klarer ikke å få opp et tilstrekkelig stort kunde- og ringevolum, sier Nadir Nalbant, administrerende direktør i Sense.

Han mener at selskapet hans vil ha en ledende rolle i den konsolideringen som står for døren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra