Mobiltelefoni trekker BT opp

Britiske myndigheters beslutning om å tillate at British Telecom (BT) å bli egen mobiloperatør, samt mulighetene for et mulig mobilsamarbeid med amerikanske AT&T, satte fart i BT-aksjen mandag, som i London endte opp 4,1 prosent.

Sluttkursen i London viste med all tydelighet at markedet forventer at BT vil benytte de mulighetene som ligger i at selskapet nå kan operere et mobilnett helt alene. I en pressemelding sendt ut mandag skriver selskapet at de er glade for at myndighetene tillater at selskapet kan kjøpe opp de 40 prosentene i det britiske mobilselskapet Cellnet som BT ikke eier, fra Securior, men at det ikke er planer om slikt kjøp i dag.

Men mest av alt reagerte børsen på et mulig atlantisk mobilsamarbeid som en del av at Concert revitaliseres ved at BT og AT&T i løpet av sommeren eller høsten etablerer et nytt joint venture for selskapenes internasjonale teleaktiviteter.

Et slikt samarbeid vil "matche" Cellnets hardeste konkurrent i Storbritannia, Vodafone, sitt oppkjøp av amerikanske AirTouch for to uker siden for 56 milliarder amerikanske dollar eller 410 milliarder kroner.

BT-sjef Peter Bonfield sier at de to selskapene ikke er i samtaler om mobilsamarbeid, men at mulighetene for dette er realistiske.

Til toppen