Mobli henter kapital

Mobli Inc., som lager software for trådløs kommunikasjon, har hentet inn to millioner dollar fra internasjonale investorer.

Mobli, Inc. ble stiftet i mai og har etter dette etablert seg i USA, Japan, Sverige og Danmark. Ytterligere geografisk ekspansjon er planlagt i løpet av 2001.

Mobli's forretningside er å tilby brukeren gode tekniske løsninger slik at kundene kan kommunisere trådløst via håndholdte terminaler (typisk mobiltelefoner). Selskapet ble stiftet av Ian Berman, Klaus Nyengaard og Claus Berre, som alle fortsatt er blant de største aksjonærene etter emisjonen.

Emisjonen ga to millioner dollar i frisk kapital. Pengene er skutt inn av investorer fra skandinaviske, tyske, japanske og amerikanske investorer, hovedsakelig kjente private investorer.

- Vi åpner i Tyskland i november og vi vil lansere vår site i USA, Japan og Skandinavia samtidig. I andre kvartal neste år starter vi opp i andre europeiske land. Det er enkelt å starte vårt konsept i andre markeder da det ikke innebærer fysisk distribusjon av varer. De lokale selskapene vil kun fokusere på salg og markedsføring, sier Klaus Nyengaard, markedssjef, til digitoday.no.

- Salget vil starte i november. Budsjettet for 2001 er konfidensielt, men ligger trolig på et ensifret antall millioner dollar. Imidlertid er det bruttomarginen som er interessant i denne sammenhengen. Vi regner med at den kommer på over 50% fordi vi har rettighetene til produktene og vi har 100% digital distribusjon., avslutter Nyengaard.

Til toppen