Mot Linux-avtale mellom IBM og Red Hat

Ifølge Smart Reseller går det mot en ordning der IBM og Red Hat går sammen om 24 x 7 support for Linux.

Magasinet skriver at ryktene om en forestående avtale har holdt seg gående den siste måneden. IBM vil ikke kommentere, og Red Hat vil ikke si annet enn at de ruster seg med tanke på en oppgradering av sitt supportsenter i januar.

Bøygen skal være primært juridisk. IBMs eksperter ønsker en ordning der IBM ikke står like strengt ansvarlig for et produkt med en offentlig lisens som for produkter selskapet selv kontrollerer helt og holdent.

IBM ser ikke Linux primært som et våpen mot Windows NT, men som en brekkstang til markeder innen utdanning og offentlig sektor, samt web-, fil- og skrivertjenere overalt. Databasen DB2 er tilgjengelig for Linux i beta-utgave, og ventes i endelig utgave (mer presist som DB2 Universal Database 5.2) i annet kvartal neste år.

Klienten til mellomvaren MQSeries er allerede tilgjengelig under Linux, og flere kommersielt tilgjengelige Linux-varianter kan erstatte AIX på RS/6000-maskinene. Det skal også være flere tilfeller der de Pentium II-baserte Netfinity-tjenerne utstyres med Linux før de plasseres hos kunder.

Tidligere i høst avviste Lotus-sjef Jeff Papows muligheten for en Linux-variant av Notes. Smart Reseller plasserer Notes på en liste over produkter som IBM "vurderer" å porte til Linux, sammen med blant annet Tivoli og VisualAge for Java/C++.

Til toppen