Mot UMTS-auksjon i Sverige likevel

Generaldirektør i det svenske Post og teletilsynet Nils-Gunnar Billinger, sier at Sverige kan bestemme seg for likevel å holde en auksjon for de fire svenske UMTS-mobillisensene i tillegg til den planlagte anbudsrunden.

Uttalelsene er gjengitt i den svenske avisen Dagens Nyheter, der Billinger siteres på at en auksjon kan komme på tale etter at en har avklart de juridiske aspektene rundt dette. For svenske myndigheter har så langt valgt å gå for en anbudsrunde eller "skjønnhetskonkurranse" for å tildele frekvenser til tredje generasjon mobiltelefoni (UMTS).

Billinger møter motstand fra blant annet industriminister Mona Sahlin som sier hun ikke er enig i at en bør auksjonere bort mobillisensene fordi dette vil hindre en tidlig utvikling av mobilnettet. Billinger mener at det ikke er snakk om annet enn måneder noe som han mener ikke er problematisk.

Enn så lenge er det planlagt at tildelingen av mobillisensene skal skje i november

De to søkerne på de svenske mobillisensene for tredje generasjon mobiltelefoni er: Broadwave Consortium (Blant annet tele 1 Europe, Suomen 3P og Yoy Communication), Europolitan, Hi3G Access (Investor og Hutchison), Mobility4Sweden (Blant annet Deutsche Telekom og Utfors), Orange Sverige (Blant annet Orange, Bredbandsbolaget og Schibsted), Tele2, Telenordia (Telenor og British Telecom), Telia, Tenora Networks (Blant annet Nomura, Teracom og Glocalnet) og Sonera/Telefonica.

Til toppen