MP3.com skal innta Europa

Den skadeskutte musikkdistributøren MP3.com planlegger å lansere tjenesten sin i Tyskland, Frankrike og Spania. Selskapet, med toppsjef Michael Robertson (bildet) i spissen har fått juling av de store musikkselskapene i amerikanske rettssaler, nå er håpet at Europa kan være redningen.

Innen en måned skal MP3.com skremme vannet av europeiske plateselskaper. Innen den tid skal nemlig selskapet lansere sin franske tjeneste. Det sier toppsjefen i selskapet, Michael Robertson, ifølge nyhetsbyrået AP.

-I de fleste land hører mer enn 50 prosent på musikk som har en lokal forankring. Man får flere franske artister signert hvis det er flere franske lyttere, sier Robertson.

Selv om MP3.com lanserer i Europa skal den kontroversielle tjenesten MyMP3.com bli inkludert. Det var nettopp denne tjenesten som fikk selskapet inn i amerikanske rettssaler, og ut igjen med enorme erstattningskrav.
Les mer om MP3.com og rettsakene:
MP3.com må punge ut
Den femte musikkgiganten kan knuse MP3.com

Denne tjenesten gjør brukeren i stand til å lytte til låter som er lagret på servere i California, hvis de kan bevise at de allerede eier platen låten er hentet fra.

Dette har ikke de fem store plateselskapene samt Recording Industry Association of America (RIAA) syntes noe særlig om, og gikk derfor til sak mot MP3.com.

I følge AP kan erstattningskravene fra plateselskapene komme opp i hele 250 millioner dollar, 2,3 milliard norske kroner.

Til toppen