MP3-ferie 2000

I disse feriedager flommer nettet over av alle umulige typer utenkelige ferie-tips.

I disse feriedager flommer nettet over av alle umulige typer utenkelige ferie-tips.

Du finner raskt frem til divers(t)e anbefalninger, råd, guider og velmenende veiledninger til hvordan sommeren kan tilbringes på kortest mulig tid på flest mulige steder, til minst mulig pris, med letteste koffert i fjerneste land, uten å bli syk på steder med minst mulig medisin eller totalt uten GSM, samt en utpreget grunnleggende mangel på forståelse for hva din reiseforsikring egentlig dekker. Og hvem krangler vel på slikt etter et mystisk måltid mat, når det eneste man ønsker seg i hele denne verden er en bøtte og en potte, og det litt kjapt, takk!

Følger du i tillegg rådene til Dave Barry (Dave Barry's only travel guide you'll ever need) så er du i det minste garantert litt underholdende lektyre på turen. Ønskes bare underholdningen, helst uten turen, kan det leses mer her.

For et litt mer sobert utgangspunkt for din reise vil jeg anbefale en tur innom (nei, det er ingen stavefeil...) se: "The Compleat Carry-On Traveler".

Selv har jeg bare tenkt å ta meg en passende MP3-ferie, hvilket betyr alle fire ferieuker komprimert ned til èn liten håndterbar uke. Da går alt så mye fortere, og eventuelt tap av kvalitet er nesten ikke hørbart... (bortsett fra hos min kjære).

Jeg sparer mye tid og selvsagt en masse penger, noe som jo er viktig i disse overopphetede tider. Så i år drar jeg til Hellas, hvor det nå er spådd en hetebølge med temperaturer opp mot 43 grader, og jeg tenker at de sikkert vil bli glade for mitt økonomiske kjølebidrag.

I tillegg skal jeg prøve meg på litt enkel transport i ukjent format, (les gresk trafikk), og forbereder meg på velkjente problemstillinger som crash, blokkering, trafikkork, filbytte, opphopning og sperrer, eder og forbannelser, samt mye uforståelig språk. Men jeg har til gjengjeld hørt at oppe-tiden på Kreta er svært god, og jeg har tenkt å være oppe hele natten... Knossos, -whassup?!

Til toppen