MP3-pirater ler av Napster-søksmål

Mens Metallica og RIAA bryr seg veldig mye om MP3.com og Napster, sitter brukerne og humrer. For det er ikke der man får tak i musikk.

Mange brukere har lett etter svaret på hvordan man kan komme seg tilbake på Napster etter å ha blitt stengt ute, men det svaret som har vært vanligst over hele linjen i det siste har vært "hvorfor vil du det ?". Og det er egentlig et ganske godt spørsmål.

For mens Napster sliter med en sak mot seg har ikke konkurrenten Scour Exchange noen problemer med dette i det hele tatt. I tillegg har Scour Exchange flere ganger så mange sanger tilgjengelig. Dette trenger ikke nødvendigvis si noe om antall brukere, men det er vel ingen grunn til å tro at Scours brukere er mer gavmilde enn andre og derfor ikke legger flere filer tilgjengelig enn de andre.

I natt klokken 02:00 sjekket digi.notilgjengeligheten i de forskjellige programmene. Og tallenes tale var klare: Napster kunne tilby 1,6 terabytes, hvilket er en enorm mengde data, selv om det ser ut som et lite sandslott sammenliknet med Scour Exchanges 6,17 terabytes. For å være helt nøyaktig hadde Scour Exchange 11.131 brukere pålogget og 1.544.032 filer (6,13 terabytes) delt ut.

Programmene er i utgangspunktet helt like i funksjon, og digi.no kunne heller ikke finne noen store forskjeller i hastighet eller liknende. Eneste store forskjell var Scours mangel på chat-grensesnittet, og dets integrering mot webben. I Scour Exchange kan du f.eks. søke etter media-filer på Internett, og få forskjellige valg for hvordan du vil laste det ned. Enten kan du forhåndsvise eller laste rett ned, du kan laste ned med programmet, eller du kan legge filen på din i-drive som er en virtuell harddisk hvor du kan velge om den skal være tilgjengelig for alle eller kun for deg. At endel har MP3-filer liggende her, gjør tilgjengeligheten høyere enn om det kun var lokalt innhold som var delt ut.

Grunnen til at Scour Exchange ikke har de samme problemene som Napster, er nok det at dette programmet er et søkeverktøy for media i det store og det hele - ikke bare MP3 slik som Napster. En titt på nettstedet deres viser de mest populære søkene på bilder, lyd og video.

Så mens Napster og MP3.com sliter med amerikansk lovgivning kan det se ut som om Scour Exchange slipper unna på grunn av at de tilbyr et bredere spekter av innhold.

Til toppen