JUSS OG SAMFUNN

MTG med Disney-filmer

Svenske Modern Times Group, som blant annet eier TV3, har inngått en filmavtale med Disney-selskapet Buena Vista International Television. Blant annet kan det føre til at Disney Channel kommer til Norge.

Herman Berg
25. nov. 1998 - 08:27

Danske Egmont har rettighetene til distribusjon og markedsføring av mange av publikasjonene til Disney både i Skandinavia og Europa. Nå inngår svenske Modern Times Group (skilt ut av Kinnevik) en omfattende avtale med Disney-selskapet Buena Vista International Television.

Det er først og fremst den brede distribusjonen som gjør at Disney velger MTG i Europa.

- Den sterke etterspørselen og populariteten som Disneys produkter nyter i Skandinavia, gjør at denne avtalen er et logisk steg for oss og MTG, sier Keith LeGoy som er viseadministrerende i TV-selskapet til Buena Vista.

- Det er en fantastisk mulighet for oss og MTG å distribuere det aller beste av underholdning på film til gratis- og betal-TV-konsumenter i syv land, inkludert de baltiske. Ingen andre TV-selskap vil kunne tilby de samme distribusjonsmulighetene, sier han.

Avtalen kan innebære at en kanal som Disney Channel bli tilgjengelig gjennom MTGs datterselskap ViaSat som selger parabolpakker til TV-seerne.

- Denne avtalen garanterer oss rettighetene til det beste fra Disney - et navn som er synonymt med underholdning på sitt beste. Å ha med dem i utviklingen av betal-TV i regionen, er både inspirerende og viktig, noe som også kommer våre konsumenter og vår forretningsdrift til gode, sier Hans-Holger Albrecht, som fra 1. januar 1999 formelt kommer til å overse all kringkastingsvirksomhet i MTG fra sitt hovedkvarter i London.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.