JUSS OG SAMFUNN

Mulig fusjon mellom Canal Plus og Murdoch-selskap

Wall Street Journal melder at franske Canal Plus er i samtaler med det Rupert Murdoch-eide selskapet BSkyB om en mulig fusjon. Det vil i tilfelle skape det største betal-TV-selskapet i Europa.

Herman Berg
24. feb. 1999 - 16:30

En talskvinne for franske Canal Plus, som sammen med Telenor eier Canal Digital i Norge, bekrefter at Canal Plus har samtaler med Murdoch-gruppen.

Satellittselskapet BSkyB, som lanserte digital-TV-tjenesten Sky Digital i fjor høst, eies med 40 prosent av det verdensomspennende mediekonsernet News Corp.

News Corp. er en stor investor både på det britiske og amerikanske mediemarkedet.

Samtalene skal være i en innledende fase, men likevel på toppnivå mellom styreformannen i Canal Plus og Murdoch selv. Ifølge WSJ Interactive Edition skal Murdoch være innstilt på full integrasjon mellom de to europeiske mediekjempene.

Analytikere er engstelige for at også denne fusjonsavtalen eventuelt kan bli blokkert av EUs konkurransetilsyn ved Karel van Miert. Han har i den senere tid hindret flere fusjoner på grunn av frykt for markedsdominans og svekket konkurranse innen EUområdet.

Aksjonærene i BSkyB er samtidig opptatt av å få avkastning på den kostnadskrevende digitale TV-satsingen. Også det forestående milliardtilbudet på fotballklubben Manchester United gjenstår å gjennomføre for mediemogulen fra Australia (med amerikansk statsborgerskap).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra