Murdoch slutter fred med digital-konkurrent

Rupert Murdochs BSkyB dropper truslene om rettslig forfølgelse av hovedkonkurrenten ONdigital, og sammen prøver de å finne en felles plattform for digital-TV før lansering i Storbritannia senere i høst.

Konkurransen om set-top-boksene har ført BSkyB og ONdigital (tidligere British Digital Broadcasting) i tottene på hverandre. Men ifølge Europemedia.com skal de to rivalene nå ha sluttet fred for å konsentrere seg om forestående lanseringer på digital-TV-markedet.

Kampen har stått om felles standard på set-top-boksene som skal tilpasse digitale signaler til analoge TV-apparater. Det vil gjøre det mulig for TV-seerne å ta inn et vell av nye nisjekanaler. De to gruppene skal nå jobbe sammen for å få til grunnleggende felles funksjonalitet uten at forbrukerne trenger å kjøpe dobbelt opp av utstyr.

ONdigital har selv gjort markedsundersøkelser som viser at åtte millioner kunder er villige til å betale 200 britiske pund for en set-top-boks. Selskapet har valgt bokser fra seks produsenter (Sony, Philips, Nokia, Toshiba, Grundig og Pace) og boksene ville inneholde tilgang til minst 30 kanaler, hvorav Ondigital selv står for femten av dem.

BySkyB har på sin side inngått en omfattende avtale med BBC som gjør at TV-kanalene BBC One, Two, Choice og News 24 vil være tilgjengelig digitalt - i tillegg til fem radiokanaler.

Til toppen