Musikk-allianser mot piratkopiering

Store selskaper går nå sammen for å bekjempe piratkopiering av musikk på nettet, og for å gjøre musikken mer tilgjengelig for nettbrukerne.

Store selskaper går nå sammen for å bekjempe piratkopiering av musikk på nettet, og for å gjøre musikken mer tilgjengelig for nettbrukerne.

Programvareselskapet RealNetworks og mediegiganten Time Warner har inngått en avtale om å gi nettbrukere mulighet til å laste ned og spille utvalgte sanger fra ulike artister.

Dette er ifølge CNN et trekk for å få musikkdistribusjon på Internett ut til allmenheten. Brukerne kan laste ned én sang fra hvert album som tilbys på musikk-kjeden Trans World Entertainments websider.

For å spille musikken må man bruke RealNetworks programvare, RealJukebox. En del av markedsføringsstrategien er å gi brukerne veiledning til hvor og hvordan de kan kjøpe hele albumet på nettet.

Selvom mange plateselskaper har vært skeptiske til digital musikkdistribusjon på grunn av muligheten for piratkopiering og ulovlig nedlasting, har en del av selskapene også blitt mer aggresive i sine handlinger. Forrige måned inngikk over 100 musikk- og teknologiselskaper en avtale om å finne måter å bekjempe piratkopiering på.

Avtalen mellom RealNetworks og Time Warner gir musikkdistribusjon på nettet et skikkelig løft. RealNetworks har registrert over syv millioner brukere av RealJukebox-programvaren siden lanseringen i mai, og Warner Music Group er et av verdens største plateselskap, skriver CNN.

Samtidig melder InternetNews at den australske musikk-nettbutikken ChaosMusic har alliert seg med Microsoft. Denne avtalen innebærer at Chaos skal bruke Microsofts Windows Media Technologies 4.0 for å kunne tilby nedlastbar musikk beskyttet mot piratkopiering.

Til toppen