Napster slippes i ny versjon

Napster slapp på søndag en ny beta-versjon av sin populære nedlastingsklient. Årsaken til at lanseringen skjedde i stillhet kan være at selskapet prøver å snike seg unna en tiltale.

På søndag slapp Napster en ny versjon av programmet, 2.0 Beta 6. Det har versert en del rykter rundt lanseringen, bl.a. at "Napster ikke har problemer siden de konsentrerer seg om utviklingen" og at "Napster har store problemer siden de prøver å endre på funksjonaliteten til programmet".

Noe av grunnen til ryktene om problemer er ifølge CNN at Napster har lagt inn støtte for å søke etter musikk uten copyright. Man skriver inn navnet på gruppen man er interessert i og Napster gir deg lenker til lignende musikk uten copyright. Programmet har også fått mulighet til å snakke med de som laster ned musikk og sette opp at man skal høre sangen man har lastet ned så fort den er ferdig. Malcolm Maclachlan, en analytiker ved IDC sier "Jo flere tjenester som ikke er spesifike for piratkopiering, jo bedre vil det støtte Napsters argument om at de er en innholdsleverandør og ikke et fristed for pirater". Dette kan ha sammenheng med saken mellom Napster og RIAA(Recording Industri Association of America) hvor Napster er blitt saksøkt for brudd på amerikanske copyright-regler.

Loven Napster har blitt saksøkt etter, sier at man er en ISP hvis man leverer mange forskjellige tjenester, og at en ISP ikke har redaksjonelt ansvar for innholdet. En ISP vil da for eksempel tilby innhold, men ikke begrense hva dette kan være - for eksempel chat, musikk uten copyright og fildeling. Hvis Napster klarer å overbevise om at de ikke kan ha redaksjonelt ansvar vil de antakeligvis slippe unna uten straff.

Til toppen