Når formen blir innholdet

Multimediaselskapet Matinee bruker Macromedia Flash til å skape en medierik opplevelse på grensen av hva som i dag kan formidles over nettet med dårlig båndbredde.

17. mars skrev Bente Sollid en stjernestreif om Macromedia Flash og betegnet det som "verdens beste animasjonsverktøy". Det spesielle med dette verktøyet er at grafikk og lyd lagres objektbasert, og ikke som "samplinger" slik som blant annet Macromedia Director, GIF og JPEG-bilder. Flash er dermed optimalisert for nettbruk.

Matinee (se peker i margen til høyre) er et britisk multimediaselskap av den typen som det etter hvert finnes veldig mange av. På webtjenesten har de gitt "full gass" ved å presentere seg selv i en ekstravagant innpakning av animasjoner og lyd. Tjenesten er interessant i den grad at den illustrerer en medierik opplevelse på grensen av hva som kan formidles over nettet i dag med dårlig båndbredde.

Etter å ha surfet rundt på tjenesten i fem minutter, pumpet full av midi-musikk og "new media" design, lurte jeg fortsatt på hva selskapet sto for, hvem de er og hvem kundene deres er... Konklusjonen må bli at formen er innholdet på denne tjenesten.

Husk å laste ned Macromedia Flash versjon 3 før du kjører i gang, du finner linken til denne nederst på Matinees førsteside.

Til toppen