NBC lanserer video over Internett

Amerikanske Internett-brukere med kabelmodem kan snart bla i videoer på Internett-portalen Snap, eid av NBC og Cnet.

Amerikanske Internett-brukere med kabelmodem kan snart bla i videoer på Internett-portalen Snap, eid av NBC og Cnet.

Hittil har Internett for det meste levert tekst og bilder på grunn av den lave farten analoge modemer og ISDN-linjer gir. Video over Internett er en drøm som hittil kun har blitt levert i fyrstikkeske-store vinduer - hvis du da orker å vente lenge nok...

Men etter hvert som ADSL og kabelmodemlinjer kommer i salg, åpner linjefarten disse teknologiene gir for fullskjerm video, spill og selvfølgelig stereo lyd. Løsningene varierer, men fullskjerm video krever en overføringshastighet på minst 1,5 Mbit i sekundet.

NBC og nyhetstjenesten Cnet ønsker å være tidlig ute for å etablere seg i dette marked og åpner derfor tirsdag en ny videoserver-tjeneste.

Tjenesten vil dukke opp under den ikke så kjente portalen Snap.

Selskapet har inngått samarbeid med flere av de store teleselskapene i USA som i disse dager starter salget av ADSL-linjer, samt i samarbeid med en rekke kabel-TV-selskaper. På innholdssiden har Snap signert avtaler med Sony og musikkbladet Rolling Stone, forteller amerikanske nyhetskilder.

For sin egen helses skyld bør ikke norske brukere holde pusten mens de venter på et tilsvarende tilbud. For selv etter mange års forskning og utvikling, er det eneste Telenor kan love at selskapet kommer til å lansere ADSL i Norge "i løpet av 1999".

ADSL blir i første runde dessuten bare lansert som et alternativ til faste linjer - med priser deretter (se peker til egen sak i høyre marg). Telenor Satellite Services er også forsinket med sin plan om å tilby Internett over satellitt. Prosjektleder Tov Westby lovet nylig digi.no at selskapet skulle lansere en billig 2 Mbit-tjeneste "i løpet av våren" (se egen sak).

Til toppen