Nera tynges av tregt bredbåndsmarked

Omsetningen øker, men det gjør også tapene på Neras trådløse bredbåndsvirksomhet. Nå settes bremsene på inntil denne delen av markedet tar seg opp.

Innen tradisjonelle Nera-virksomheter som transmisjonsnett går det aldeles utmerket, ifølge Nera som onsdag presenterte resultatene for andre kvartal.

Resultat før skatt endte på 4,2 millioner kroner (40,5 millioner kroner), omsetningen ble 752 millioner kroner (548,5 millioner kroner), mens driftsresultatet endte på minus 30 millioner kroner (29,9 millioner kroner).
Nera trekkes ned av divisjonen trådløs bredbåndsaksess. Om denne delen av virksomheten holdes utenfor endte Neras driftsresultat på 49,7 millioner kroner (45,3 millioner kroner).


Ordreinngangen for Nera-gruppen var i første halvår 1,3 milliarder kroner.

Trådløs bredbåndsaksess gir i første rekke høye utviklingskostnader, men her har Nera for lengst varslet restruktureringstiltak for å redusere både kostnader og risiko. Det negative bidraget denne delen av virksomheten gir fremover kan variere mellom190 og 240 millioner kroner, avhengig av om stagnasjonen i bredbåndsmarkedet fortsetter.

- Vi er godt fornøyd med at den positive utviklingen innen divisjon transmisjonsnett fortsetter. I en periode preget av usikkerhet, og hvor våre største konkurrenter har sendt varsel om redusert omsetning, fortsetter Nera veksten. Vi oppgraderer vekstambisjonene til nærmere 30 prosent for dette området for inneværende år, sier konsernsjef Bjørn Ove Skjeie.

Skjeie er likevel ikke fornøyd med halvårsresultatet. - Innen divisjonen mobil satellittkommunikasjon har Nera styrket posisjonen, men et noe svakere totalmarked på terminalsiden gjør at vi er nødt til å gjennomgå kostnadsstrukturen for å opprettholde marginene.

Til toppen