Neste Windows 98-utgave ferdig

Microsoft annonserte onsdag at Windows 98 Second Edition er ferdigutviklet og at produksjonen av produktet nå er startet.

Microsoft annonserte onsdag at Windows 98 Second Edition er ferdigutviklet og at produksjonen av produktet nå er startet.

Microsoft lanserte onsdag den neste utgaven av Windows 98, Windows 98 Second Edition (SE). Det er kun gått to måneder siden selskapet første gang fortalte at et slikt produkt var under utvikling. Dette betyr at Microsoft nå har satt personlig rekord i å utvikle et nytt operativsystem.

Vel, dette er selvsagt en sannhet med modifikasjoner. Windows 98 SE inneholder egentlig ikke så veldig mye som er helt nytt. Blant de nyhetene Microsoft lister opp, finnes det flere som allerede er tilgjengelige for nedlasting til den nåværende utgaven av Windows 98 - blant annet Internet Explorer 5.

I tillegg vil endel av nyhetene snart bli tilgjengelige for dagens Windows 98-brukere. Dette inkluderer Windows NetMeeting 3 og Windows 98 Service Pack. Sistnevnte, som opprinnelig skulle ha kommet allerede i januar, vil først og fremst rette opp feil og problemer, ikke minst i forbindelse med årtusenskiftet. Den norske utgaven av servicepakken vil ifølge Per-Olof Litby, produktsjef ved Microsoft Nordic, bli tilgjengelig i slutten av juli i år.

Men Windows 98 SE er ikke bare en samlepakke av små oppdateringer til Windows 98. Operativsystemet inneholder også nyheter som ikke vil bli tilgjengelige for dagens Windows 98-utgave. Dette inkluderer ikke minst muligheten for å dele en Internett-tilkobling mellom flere nettverkstilknyttede maskiner, innebygget støtte for IEEE 1394 (FireWire), avansert strømstyring (ACPI - Advanced Configuration and Power Interface) og tilknytning til bredbåndsnettverk.

Windows 98 SE skal fra sommeren av installeres i alle nye PC-er, det vil si de som ikke har andre operativsystemer. I tillegg vil det bli tilgjengelig i butikkene til samme pris som Windows 98 selges for i dag. Brukere som allerede har Windows 98, kan oppgradere til Windows 98 SE ved å kjøpe en CD i butikkene eller direkte fra Microsofts nettsted. Denne CD-en skal koste omtrent 20 dollar.

Litby forteller at den norske utgaven av Windows 98 SE vil bli tilgjengelig i slutten av juni.

Til toppen