NetCom AB kjøper SEC for 27,9 milliarder

Det svenske teleselskapet NetCom har lagt inn bud på samtlige aksjer i Kinneviks europeiske teleselskap Société Européenne de Communication (SEC). NetCom er villig til å betale 27,9 milliarder for selskapet, som det allerede eier 17,8 prosent av.

Det Kinnevik-dominerte selskapet NetCom la i dag bud på samtlige aksjer i det Luxemburg-baserte Société Européenne de Communication (SEC).. Dette selskapet er Kinneviksfærens televirksomhet utenfor Norden, hovedsakelig i Europa.

NetCom AB eier fra før 17,8 prosent av aksjene, mens Kinneveik selv eier 41 prosent, Millicom 29,4 prosent mens resten er spredt på flere eiere. Handelen har en verdi på 27,9 milliarder norske kroner.

Svenske NetCom slår seg dermed sammen med SEC, og blir et storselskap i det europeiske telemarkedet. Selskapet vil ha operasjoner i 18 land og betjene omtrent 9 millioner kunder.

Prisen NetCom gir for SEC gir en premie på 22,3 prosent til SEC aksjonærene, skriver NetCom i en pressemelding. Mest sannsynlig er det Kinnevik-boss Jan Hugo Stenbeck som kan gni seg i hendene. Han sitter med eiereinteresser i begge selskapene. Kinnevik der han selv kontrollerer 55 prosent mottar 11,5 milliarder kroner for handelen.

Det Luxemburg-baserte SEC blir verdsatt til mer enn 34,6 milliarder svenske kroner.

- Vi tror vårt tilbud ivaretar begge selskapenes aksjonærer og kunder. SECs virksomhet vil øke NetComs europeiske base og gjøre Tele2 til et skikkelig europeisk selskap, sier Lars-Johan Jarnheimer, administrerende direktør i NetCom AB, i en pressemelding.

NetCom eier blant annet teleselskapet Tele 2 Norge, som driver med telefonitjenester for både fast- og mobiltelefoni.

- Fusjonen mellom SEC og NetCom vil bringe sammen to selskap med lik kultur og fokus på pris og kundeservice. Det er vår klare oppfatning at denne fusjonen vil sette fart på selskapenes ambisjoner om å bli store og vektige aktører innenfor den europeiske telesektoren, sier toppsjef i SEC og tidligere NetCom-sjef, Anders Björkman.

Til toppen