NetCom anker PT-vedtak

NetCom anker Post- og teletilsynets (PT) beslutning om at selskapet har markedsmakt og således må tilby samtrafikk til kostnadsorienterte priser.

For litt over en uke siden besluttet PT at NetCom har markedsmakt i markedet for samtrafikk i Norge. NetCom ble pålagt å tilby samtrafikk til kostnadsorienterte priser.

- Beslutningen er påklaget, og jeg er vel ikke akkurat skremt av det som har skjedd, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum til digi.no.

- Vedtaket innebærer vel at dere må tilby slik trafikk til en pris som ligger tett opp til hva Telenor Mobil har hevdet?

- De prisintervallene vi diskuterer vil ikke gi termineringspris så langt ned som 1,23 kroner. Problemet er at man vet ikke hvilke kostnader som skal telle med i regnestykket. Er det bare kostnadene i nettet, eller er det mer riktig å regne med personalkostnader, markedsføring og salg? Det er det ingen som vet.

- Det finnes gode indikasjoner på hvor høye kostnader denne tjenesten har. Telenor Mobil tar vel 1,23 kroner selv, gjør de ikke?

- Jo, men Telenor Mobil har ikke de samme kostnadene som vi har. Selskapet er større enn NetCom og nettet er eldre, noe som gir lavere kostander. Vi mener 1,23 kroner er en pris som nærmer seg dumping. Med en så lav pris vil kundene tape på sikt, fordi vi ikke får høye nok inntekter til å dekke våre kostnader og dermed ikke kan konkurrere effektivt.

- Hva krever dere av de største bedriftskundene som ringer inn i NetComs nett?

- For NetCom til NetCom trafikk tar vi 88 øre av de største kundene.

- Er ikke det en god indikasjon på hva de reelle kostnadene er?

- Nei, vi kan godt selge enkelte produkter, som for eksempel "NetCom til NetCom" med tap, dersom de aktuelle kundene totalt sett er lønnsomme for oss.

- Hvor langt har dere kommet i forhandlingene som pågår nå?

- Meglingsperioden er utvidet og vi sitter akkurat nå i samtaler med Telenor Mobil og Post- og Teletilsynet.

- Hvor langt ned har dere krøpet i tilbudet?

- Det kan jeg ikke si noe om.

- Selv om Post- og Teletilsynet ikke selv har pålagt dere en konkret pris, har de kanskje hvisket dere i øret omtrent hvor høy prisen bør være?

- De har vel gitt oss noen hint, avslutter Per Bjørkum i NetCom.

Til toppen