NetCom: For tidlig å begrave WAP

NetCom vil at flere skal prøve WAP, og dumper prisen på wapping i hele sommer. For 20 øre minuttet kan selskapets abonnenter frem til 15. august benytte seg av de ulike WAP-tjenestene. Men NetCom risikerer neppe mye på tilbudet.

Det er ikke spesielt mange som bruker WAP for tiden. WAP-bølgen la seg før den kom ordentlig igang. Men NetCom gir ikke opp riktig ennå.

- NetCom mener det er for tidlig å begrave WAP, skriver selskapet i en pressemelding der de gjør oppmerksom på at de vil dumpe prisen på WAP i hele sommer.

Informasjonskonsulent Bjørnar Storeheier i NetCom , som karakteriserer seg selv som en typisk WAP-bruker, sier det vanligvis (hvis man bruker GSM) koster like mye å wappe som å snakke.

Teleoperatøren begrunner prisreduksjonen slik: - Det er ikke til å legge skjul på at forventningene til WAP ikke har innfridd, etter at det ble lansert for halvannet år siden. Både antall kunder og bruken av tjenestene har i denne perioden vært lavere enn forventet. Likevel må det understrekes at det kun er ett år siden WAP-telefonene kom på markedet for fullt. Drar vi parallellen med Internett og tekstmeldinger tok heller ikke disse produktene av første året. Markedet venter også på rimelige og brukervennlige telefoner som støtter den nye mobilteknologien (GPRS), som gjør at wappingen går raskere.

Selskapet ønsker at flere skal forsøke de ulike tjenestene som finnes på WAP, og se hva det er. - 20 øre minuttet er en så lav pris at man har råd til å prøve seg frem, sier markedssjef Monica Skildheim.

En undersøkelse foretatt blant NetComs egne kunder viser at det er flere hindre som gjør at de ikke bruker WAP. I tillegg til prisen mener mange det er for vanskelig å komme i gang. En del har heller ikke kjennskap til hvilke tjenester som finnes.

NetCom vil også opplyse sine kunder om dette, og tilbyr en slags WAP-opplysningstekstmeldingstjeneste.

Storheier tror det er under 100.000 aktive WAP-brukere i Norge. - Men det finnes mange tjenester. Bare på NetComs portal har vi 300 WAP-tjenester, sier han og forteller at nyheter og epost er det flest bruker WAP-en til.

Fra en WAP-telefon kan man blant annet sjekke badetemperaturer - hvis man ikke orker å stikke foten i vannet.

Til toppen