NetCom-forsøk med varesalg på WAP

NetCom starter et pilotprosjekt som gjør det mulig å kjøpe CD-er, pizza, konsertbilletter og Aftenposten-artikler med WAP.

Vil du kjøpe en CD, en pizza eller trenger billetter til en eller annen konsert med WAP. Nå er det mulig. I et forsøksprosjekt vil NetCom prøve ut varesalg, micro-transaksjoner- kjøp for noen få hundrelapper, ved bruk av WAP telefon og Internett.
Les mer om varehandel over mobilen:
Betal brusen med mobiltelefonen
I sommer vil en test-gruppe prøve ut den nye kjøps- og betalingsformen. Deretter planlegges det lansering for hele markedet i løpet av høsten. Ved lansering blir det lagt opp til kampanjepriser for å venne folk til å handle på denne måten, skriver NetCom i en pressemelding.


Å handle på denne måten er nytt i den forstand at man betaler via mobil-fakturaen eller en elektronisk lommebok på internett. En elektronisk lommebok er en konto som man på forhånd kan fylle opp med inntil 1000 kroner. Det er lagt stor vekt på sikre betalingsløsninger. Siemens og More Magic Software har levert betalingsløsningen, noe NetCom i pressemeldingen skriver er på vei som ledene innen betaling og transaksjon over mobilt Internett.

- Dette er bare starten for denne handlemåten. I fremtiden vil det være en rekke produkter og tjenester til salgs over WAP-telefonen og Internett. Dette er en rask og sikker måte å foreta innkjøp på, sier fungerende informasjonsdirektør ved NetCom, Guri Wormdahl i pressemeldingen.

Til toppen