NetCom går for Siemens

Siemens er ikke overraskende valgt av NetCom som leverandør av selskapets GPRS-nett.

I løpet av fjerde kvartal vil en pilotgruppe teste ut de nye tjenestene og NetCom planlegger en kommersiell lansering av den nye tjenesten i første kvartal 2001.

GPRS (General Packet Radio Service) er en pakkesvitsjet teknologi, i motsetning til dagens GSM-nett, som er linjesvitsjet. I praksis betyr dette raskere oppkoblingstider og mulighet for høyere overføringshastighet for brukerne.

Systemet er en videreutvikling av det eksisterende GSM nettet. Innføring av GPRS medfører oppgradering av programvaren i NetComs basestasjoner samt innføring av ny maskinvare i sentrale deler av nettet.

Siemens er valgt som leverandør av nødvendig infrastruktur. Siemens leverer i dag allerede basestasjoner, svitsjer og IN system til NetCom.

- Vi har god erfaring med Siemens, og den løsningen de kan levere passer godt inn i vår infrastruktur. Det var en kombinasjon av pris og teknisk løsning som gjorde at valget falt på Siemens, sier fungerende informasjonsdirektør Guri Wormdahl.

GPRS gir mulighet for høyere overføringshastighet enn dagens GSM-teknologi. Dette, sammen med at brukerne alltid er tilkoblet nettet, åpner for flere nye tjenester for brukerne. Man kan for eksempel ved hjelp av en GPRS- terminal surfe på internett, slik som man gjør fra en PC i dag.

Til toppen