NetCom jekket til topps

Oppjustering fra Den Danske Bank sammen med etterdønninger fra gårsdagens Europolitan-tall første til ny toppnotering for NetCom aksjen onsdag.

IT-indeksen var igjen eneste delindeks som endte dagen med postivt fortegn. Oppgangen var imidlertid marginal - nærmere bestemt 0,1 prosent til 1524,7 poeng. Totalindeksen falt med 0,6 prosent til 1322,4 poeng.

Børsferskingen Otrum Electronlics klatret til topps på vinnerlista onsdag på store forventninger til resultatene som blir lagt frem i slutten av måneden. Omsetningen var også solid -.totalt skiftet 147900 Otrum-aksjer eier i løpet av dagen og siste post ble solgt til 5,2 prosent høyere pris enn tirsdagens sluttnotereing (71,50 kroner.).

NetCom aksjen har gått som en kule siste tiden og tendensen fortsatte onsdag; opp 3,2 prosent til ny toppnotering 260 kroner.

- Jeg ser at den danske bank har oppjustert aksjen - men mest skyldes nok oppgangen etterdønninger etter det sterke Europolitan-resultatet igår, sier en analytiker til digi.no.

På nedsiden utpekte Tandberg-selskapene seg mest tydelig onsdag. Ask, som har falt flere dager på rad, fortsatte nedturen med et fall på 3,8 prosent til 50,50 kroner, mens ustabile Tandberg Data falt med 4,9 prosent til 29 kroner. Størst fall ble det likevel for Tandberg ASA - som duympet ned 5,1 prosent til 93 kroner, etter at konkurrenten Polycom leverte knalltall.

- Dette er en nyhet som i utgangpunktet kan slå begge veier. På den ene side er det en konkurrent som vokser seg sterk, men på en annen side bekrefter fremgangen i Polycom veksten i markedet, sier analytikeren.

Aktiviteten på Oslo Børs var også tirsdag preget av sommerferieavvikling blant investorene og omsetningen endte på i underkant av 740 millioner kroner.

Til toppen