NetCom leverer på deadline-dagen

Bare finpussen står igjen på NetComs konsesjonssøknad for drift av et nytt DCS 1800-nett. Onsdag bekreftet selskapet at det vil overlevere søknaden til Samferdselsdepartementet samme dag som søknadsfristen går ut. Men hva gjør utlendingene?

Samme dag som konsesjonssøknaden innleveres 12. september, inviterer NetCom-sjef Gert W. Munthe til pressekonferanse i Nydalen i Oslo for å fortelle mer om det viktigste innholdet i søknaden.

Spenningen om hvem som vil søke DCS 1800-lisens, i tillegg til NetCom og Telenor Mobil, har tiltatt den siste uken. Senest tirsdag ble det kjent at energiverkenes teleselskap ElTele har gått inn partnerskap med France Telecom. Arbeiderbladet skrev nylig at France Telecom ikke lenger er interessert i å søke konsesjon, men etter å ha hoppet i høyet med ElTele, er døra igjen åpnet på gløtt for å sende inn en søknad.

France Telecom Nordic - med direktør Monique Moullé-Zetterström i spissen - sier selskapet arbeider på spreng for å få ferdig en søknad, men tør ennå ikke garantere at den blir levert innen søknadsfristen fredag 12. september.

Teleaktøren fikk tidligere i vår en liknende lisens i Danmark og er allerede i full gang med utbyggingen av mobilnettet der.

France Telecom får uansett sterk konkurranse om en DCS 1800-lisens fra Telia. Svenskene har forlengst signalisert ønske om å få bygge og drifte et slikt nett i Norge. Telia inngikk tidligere i år et samarbeid med Statnett og EniTel om nettleie og bare en time etter at avtalen mellom France Telecom og ElTele ble kjent, presenterte Telia og EniTels sitt nye samarbeidsprosjekt; en felles fiberoptisk transportkabel mellom Sverige og Norge.

Samferdselsdepartementet vil dele ut de tre DCS 1800-lisensene i løpet av høsten 1997.

Til toppen