Netcom lyspunkt i avventende marked

Netcoms positive resultater førte til solid oppgang og ny toppnotering i et ellers sløvt og avventende marked. IT-indeksen noterte svak nedgang, og der Visma igjen kom best ut.

Både total- og IT-indeksen måtte notere seg en svak nedgang på en børsdag som ellers var preget av laber aktivitet. Mens totalindeksen falt med 2,85 poeng (0,21 prosent), var nedgangen i IT-indeksen 0,30 prosent eller fire poeng.

Mandag som fredag var det Visma som kom best ut. I løpet av dagen steg aksjen med nye fire prosent til ny kurs 5,20 kroner. Visma kom med sine kvartalsresultater torsdag, og siden da har aksjen bare gått oppover fra 4,37 kroner.

Også PC-Systemer kunne notere en viss oppgang mandag: Aksjen løftet seg opp 2,3 prosent fra fredagens bunnotering på 17,10 kroner til 17,50 kroner ved børsslutt mandag.

Det største lyspunktet var likevel NetCom GSM, som forøvrig ikke inngår i IT-indeksen. NetCom leverte positive kvartalstall for første gang, og overrasket markedet såpass at kursen steg med seks prosent til 157 kroner. Dette er nok en ny toppnotering for teleoperatøren, som har hatt en formidabel kursoppgang siste månedene.

Verst ut mandag, kom Stento som måtte notere seg et fall på hele 7,3 prosent eller 1,30 kroner til 16,50 kroner. Dårlig gikk det også for Norman som falt med et par kroner (4,4 prosent) til 43 kroner.

- Dette er trolig ettervirkninger etter fusjonen mellom Mc Afee og General Network, sier en analytiker til digi.no.

Totalt sett var omsetningen lav mandag, som markerte tiårsdagen for børskrakket i 1987: Aksjer og grunnfondsbevis for 1,175 millarder kroner ble omsatt, og dette er lavt sett i sammenheng med den generelt høye aktiviteten som har preget året så langt.

Til toppen