NetCom-oppgang på overtid

Først i dag kom effekten av den nye samtrafikkavtalen som NetCom og Telenor offentliggjorde et kvarter før børsen stengte mandag. NetCom-aksjen la på seg med 6,3 prosent og reddet dermed IT-indeksen fra en ny dag med nedgang.

Det massive fallet i IT-aksjene stoppet opp tirsdag, og IT-indeksen på Oslo Børs kunne notere seg en marginal oppgang på 0,43 prosent til 1424,61 poeng. Omtrent samme tempo var det i totalindeksen som steg med 0,36 prosent tirsdag.

Hadde det ikke vært for NetCom ville IT-indeksen fått nok en dag med negativ utvikling. Aksjen la på seg med hele 6,3 prosent til 202 kroner, hvilket - i følge en analytiker - skyldes den nye samtrafikkavtalen med Telenor som ble offentliggjort rett før børsen stengte mandag.

- Det har tatt litt tid for markedet å utrede konsekvensene av avtalen, men når man regner på det, ser dette svært gunstig ut, sier analytikeren til digi.no.

Mens NetCom fikk medvind, var det motsatte tilfelle for Tandberg Data og Ask. Tandberg Data kom desidert verst ut med et katastrofalt fall på 12,8 prosent til 37,50 kroner. For Ask var nedgangen mer beskjeden - aksjen falt med 1,8 prosent til 58 kroner.

- Reprisingen av disse selskapene fortsetter, og vil ikke være klar før markedet får ny informasjon, sier analytikeren til digi.no. Han forklarer at det er naturlig at aksjene prises såpass beskjedent så lenge usikkerheten til de forestående resultatfremlegginger er så stor som nå.

- For Ask sin del er det dessuten stor usikkerhet rundt konsekvensen av Proxima-fusjonen, sier analytikeren.

Det var liten interesse for aksjer i Computer Advances Group tirsdag til tross for at selskapet innfusjonerer Key Soft i sitt konsulentdatterselskap SoftCon. Ingen aksjer ble omsatt.

Merkantildata har vært blant de minst skadelidende i den siste tids kursfall i IT-bransjen. En ny avtale med logistikk-programvareleverandøren BAAN ga ny vind i seilene tirsdag, og analytikeryndlingen kunne igjen notere seg oppgang. Aksjen endte på 108 kroner - opp 2,9 prosent fra mandag.

Omsetningen på Oslo Børs var som sedvanlig den siste uka laber - det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for en drøy milliard kroner.

Til toppen