NetCom speider etter alternative 3G-terminaler

Dersom Nokia og Siemens er klar med 3G-terminaler i høst, er NetCom sikret leveranser. Ingen av selskapene har imidlertid signalisert dette. NetComs UMTS-sjef, Astrid Kårstad, leter derfor på egen hånd etter UMTS-telefoner.

- De avtalene vi har skrevet med Nokia og Siemens er infrastrukturavtaler. Det er ikke fokus på terminaler i hele tatt, men vi har visse garantier for et par tusen terminaler i forbindelse med lanseringen 1. desember, uten at dette er spesifisert nærmere, sier UMTS-sjef i NetCom, Astrid Kårstad, til digitoday.no.

Det er Nokia og Siemens som skal levere nettverket til NetComs mobilnett ifølge en konsernavtale som ble signert med Telia for noen uker siden. Men ingen av selskapene sier annet enn at de første UMTS-terminalene er tilgjengelig først sent neste år.

Kårstad sier at nettavtalene sikrer selskapet mobiltelefoner dersom dette finnes.

- Det som kjennetegner markedet nå er signaler om at dette bare blir 3G-terminaler uten mulighet for å kombinere de med GSM-nettene.

NetCom jobber derfor med et separat løp der målet er å lete opp alternative mobiltelefoner som kan oppdrives til lanseringen av mobilnettet, eller så raskt som mulig etter. Hun sier at 3G-GSM-terminalene neppe kommer før sent neste år.

Blant de mulighetene selskapet nå ser etter er om de asiatiske produsentene har "noe på lur". På den nylig avsluttede IT-messen CeBIT så selskapets folk en rekke spennende ting.

- Jeg tror fort at asiatiske leverandører kommer med nye terminalmodeller på markedet raskere enn de europeiske, sier hun.

Kårstad legger til at selskapets mobilnett skal være operativt fra 1. desember, noe som betyr at nettet er det første i Telia-konsernet som åpner. Derfor er det også NetCom som har dårligst tid i å finne fram til alternative telefonleverandører.

Til toppen