NetCom styrer IT-indeksen

Til tross for positiv utvikling i en rekke IT-selskaper tirsdag, trakk svakt kursfall i NetCom ned totalintrykket. Aksjen veier nesten 20 prosent av den totale indeksverdien innen IT.

Etter en dag med ustabil utvikling endte IT-indeksen ned 0,43 prosent tirsdag, tilsvarende 5,5 poeng til 1288,61 poeng - til tross for positiv åpning på Nasdaq. Totalindeksen endte dagen med positivt fortegn på 1221,52 - opp 0,64 prosent fra mandag.

Mange av de små IT-selskapene hadde positiv utvikling tirsdag, og best ut kom Logisoft med en oppgang på fire kroner til ny notering på 40 blank. Aksjen ligger imidlertid langt under nivået i midten av desember, de den ble handlet på 55 kroner. Volumet tirsdag var heller ikke nevneverdig stor: Omsetningen endte på beskjedne 4000 aksjer.

Oppgang tirsdag ble det også for Computer Advances Group som de siste dagene har fått solid kursvekst etter at fisjoneringen av Lani igjen er satt på dagsorden. Også omsetningen i aksjen har tatt seg opp og tirsdag ble det omsatt 52.800 aksjer i selskapet. Aksjen la på seg med to kroner til 63 kroner.

Tandberg Data meldte i morgentimene tirsdag om enda en OEM-avtale på sitt SLR 5-produkt, denne gangen med Siemens Nixdorf. I tillegg hevdet Tandberg Data overfor digi.no mandag at Compaqs oppkjøp av Digital kan bli svært gunstig for selskapet med tanke på å utvide høstens OEM-avtale med Compaq til også å omfatte Digitals produktserier. Alt i alt ble tirsdag en god dag for aksjen, som fikk et løft på Oslo Børs på to kroner til ny kurs på 73 kroner.

Til tross for at mange av IT-selskapene beveget seg i positiv retning tirsdag, hjalp det lite for IT-indeksen: NetCom, som er en tungvekter på IT-indeksen, falt tilbake med tre kroner til 185 kroner og ødela dermed totalintrykket.

- Kursfallet, er nok en motreaksjon på den massive oppgangen de siste dagene, sier en analytiker til digi.no.

Tirsdagens børstaper ble Agresso, som etter flere dager med oppgang måtte finne seg i en nedgang på 3,50 til 28 kroner tirsdag.

Omsetningen generelt tok seg noe opp tirsdag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for vel en milliard kroner.

Til toppen