NetCom-telefoner selger som hakka møkk

20.000 mobiltelefoner med NetCom-abonnement ble revet vekk fra Rimi-kjedens 508 butikker i løpet av mandagen.

Mobiltelefonene som NetCom la ut for salg i Rimi-kjedens 508 butikker ble solgt ut i løpet av den første dagen.

Etter det digi.no erfarer fra meget godt informerte kilder ble det lagt ut totalt 20.000 mobiltelefoner for salg da kampanjen startet mandag morgen.

Telefonene selges for 199 kroner inkludert et kontantkort til en verdi av 200 kroner.

NetCom vil ikke oppgi hvor mye telefonene er sponset med. Normalt subsidienivå på mobiltelefoner som selges med NetCom-abonnement er 450 kroner. I kampanje-perioder økes dette beløpet til over det dobbelte.

Kundene kjøper telefoner som ikke vil kunne benyttes med SIM-kort fra andre operatører enn NetCom før telefonene får oppgitt en egen kode. Disse kodene offentliggjør NetCom fortløpende på selskapets nettside ett år etter at telefonene er solgt.

Post- og teletilsynet har foreløpig ikke grepet inn mot salg av abonnement hvor operatøren ikke registrerer hvem som tegner abonnementet. Tilsynet har imidlertid saken til observasjon.

I følge kilder i Post- og teletilsynet går det klart frem av dagens lovverk at operatøren som lisenshaver plikter å holde oversikt over hvem som benytter radiofrekvenser som selskapet disponerer. Dette er en av årsakene til at Telenor Mobil ikke har ønsket å selge telefoner gjennom kanaler som ikke kan registrere kundedata.

Til toppen