Netscape åpner personlig portal

Netscape åpner i dag My Netscape. Håpet er å ha truffet riktig i balansegangen mellom det alternative og det overdrevent originale som utgangspunkt for Internett-streif.

Netscape utfordrer markedslederne Yahoo! og AOL. Selv om satsningen kommer i seneste laget, har de en stor fordel ettersom Netscapes nettleser i utgangspunktet er innstilt på selskapets nettsted som oppstartside.

Navigator er fortsatt markedsleder selv om Microsofts Internet Explorer stadig tar innpå og høyst sannsynlig vil ta over førsteplassen innen kort tid - avhengig av utfallet av rettssaken Microsoft nå gjennomgår.

My Netscape vil gi brukeren mulighet til å opprette en personlig inngangsport, og blir med dette, ikke unik, men et alternativ til blant annet My Yahoo!.

Personlige portaltjenester er ikke bare for barn selv om det kan virke som navnet henspiller på dette. My Yahoo, My Netscape er som den tidligere reklamekampanjen, My friend Fanta, der barnas ønske om å ha noe eget blir tilfredsstilt gjennom navnet. Folk i næringslivet ønsker også noe eget, noe som også ligger i deres "anskaffelsesnatur".

En nylig utgitt markedsundersøkelse fra New York firmaene Cyber Dialogue og Booz-Allen & Hamilton, viser at hoveddelen av de som bestyrer finansinformasjon på nettet foretrekker internett portaler fremfor megler nettsteder.

Amerika Online Personal Finance er den mest populære tjenesten i denne sjangeren i USA og blir mest benyttet av 32,5 prosent av investorene med internett som verktøy. På tredjeplass lå MY Yahoo! med 10.8 prosent av markedet.

- 25 prosent av internettbrukere sier de benytter personifiserte tjenester, opplyser viseadministrerende direktør i Cyber Dialogue, Tom Miller, ifølge Techweb. Brukerne har kontroll og de ønsker personifisering.

På bakgrunn av dette attraktive markedet er det forståelig at Netscape satser på å etablere en portal som brukeren kan styre selv. Vel nesten styrer selv, brukeren må nok vente ennå en stund før de får begynne å velge hvilke reklamer de skal bli fristet av.

Til toppen