Netscape: Gratis e-post og søkemotor

Netscape Communications Corp. har et uttalt mål om å bli Internettets mest populære nettsted i løpet av ett år. Opprettelse av en egen søkeside og tilbud om gratis e-post fra Netcenter er det siste utspillet i kampanjen.

Netscape opplyser at selskapet i løpet av de neste 60 dagene vil ha en søkemotor klar under Netscape-navnet, og tilby personlig skreddersøm for å skape mer repetetativ trafikk, melder Reuters.

- Vi skal gjøre det lett for folk å bli Netcenter-brukere, og gjøre nettstedet til et naturlig valg for folk å besøke hver dag, sier Mike Homer, sjef for selskapet websted.

Det var i forrige måned Netscape etablerte en ny web-divisjon som utelukkende skal fokusere på å tilby flere forbrukerrettede tjenester på Netcenter. Nettstedet er allerede en av internettets mest populære inngangsporter overfor profesjonelle brukere, men ligger etter America Online og Yahoo! i popularitet blant hjemmebrukerne.

Netscape meldte onsdag at antallet Netcenter-medlemmer har vokst til over 4,3 millioner siden nettstedet ble lansert for syv måneder siden. Nettstedet hadde nært opp til 25 millioner brukere i februar, opp hele 80 prosent fra desember. Til sammenlikning rapporterte Yahoo! nylig at selskapet hadde 30 millioner brukere i mars.

Netcenters gratis e-post-tjeneste vil tilbys gjennom et samarbeid med Usa.net Incorporated, som omtaler seg selv som intet mindre enn "fremtidens postkontor".

Usa.net tilbyr mange e-post-funksjoner, så som stavekontroll, søkemuligheter etter bl.a. sender og tema, virusskanning, oversettelsesfunksjoner, faks- og personsøkertilpasning - bare for å nevne noe. Selskapet tilbyr i tillegg permanente e-postadresser i ulike varianter rettet mot både privatkunder og profesjonelle brukere. Tjenestene ventes å gjøres tilgjengelige via Netcenter i løpet av Netscapes tredje kvartal, som slutter 31. juli.

Mike Homer sier til Reuters at lanseringen av Netscapes nye søkeside er et forsøk på å beholde internettbrukerne på Netscapes nettsider over lengre tid enn det som i dag er tilfelle. I dag tilbyr Netscape pekere på Netcenter til Yahoo!, Excite og flere andre områder på nettet, og overfører på den måten trafikk som oppstår på Netcenter til det som i økende grad må anses som konkurrerende tjenester.

Homer opplyser videe at Netscape sannsynligvis vil inngå partnerskap med et annet, veletablert nettsted for å lansere sin egen søketjeneste, men har ennå ikke bestemt hvem dette skal være.

Den Nasdaq-noterte Netscape-aksjen steg med 25 cent onsdag til 24,75 dollar etter at nyheten ble kjent.

Til toppen