Nettavisen.dk neste

Nettavisen har nordiske ambisjoner. De har allerede kapret domenet nettavisen.dk, men har ennå ikke bestemt seg for hva de skal hete i Sverige.

Sjefredaktør Knut Ivar Skeid understreker at det hele tiden har vært intensjonen at Nettavisen skulle ekspandere ytterligere til de andre skandinaviske landene.

- Vi har aldri lagt skjul på at vi har en nordisk forretningsidé. Men foreløpig eksisterer det ingen tidsplaner. Dette er et aktivt tiltak for å sikre at vi kan bruke URL'en. Mange bedrifter gjør det samme for å sikre adressen til sine domenener, sier Skeid til digi.no.

- Vi ser synergier i å kunne markedsføre det samme produktet, sier Skeid. Det er mer usikkert hva Nettavisen eventuelt skal hete i Sverige. Der har begrepet 'avis' en annen betydning enn den har i Norge og Danmark.

- Jeg vet ikke status på de svenske rettighetene. I Sverige betyr avis mer en henvisning, så det må bli et annet navn. Vi har noen navn som vi har tenkt på, og satt i gang et firma.

Det er den svenske avdelingen av Spray som er engasjert til å kjøpe domenene for Nettavisen.

- Vi har ikke fått i oppdrag å kjøpe det svenske domenet for Nettavisen. Vi har kjøpt '.dk', '.com', '.net' og '.org' for Nettavisen. Reglene i Sverige er lik de norske: For å få et '.se'-domene i Sverige, må man ha et aksjeselskap i landet som heter det samme som domenenavnet man søker å få, sier Mattias Falkendal, administrerende direktør i Spray.

Han forteller at det i Danmark er fritt fram å registrere domenenavn, uten krav om selskap eller ytterligere tilknytning.

Til toppen