Nettavisenes nettavis legges ned

Internetcontent.net skriver om og arrangerer konferanser for internettbransjen. Men når bransjen går på trynet, snubler de som skriver om den også.

Nettstedet Internetcontent.net - som skriver om innhold på Internett og som arrangerer konferanser for internettbransjen - legger inn årene. I et brev til sine kontakter skriver Karen Gold, som er sjef for nettstedet, at de etter nøye overveielser og mye pengetelling nå har bestemt seg for å 'ta en pause' og ikke publisere nye artikler eller arrangere nye konferanser på en stund.

- Det har ikke vært noen lett avgjørelse, men vi kan rett og slett ikke finne noen måte å finansiere driften på i dagens marked for Internett-innhold, skriver hun.

Gold tror ikke beslutningen kommer som en overraskelse på nettstedets faste lesere. Innholdstjenestene på nett har slitt lenge, og et nettsted som er dedikert til å skrive om denne bransjen er nesten dømt til å mislykkes, slik markedet har blitt, mener Gold.

Internetcontent har i tillegg jobbet med å arrangere konferanser for innholdstjenestene. Også dette er det vanskelig å tjene penger på når ingen nettaviser eller innnholdsleverandører har penger til å delta på slike konferanser.

- Og uten inntektene fra konferansene, blir det ingen penger til å lønne en redaksjon og skrive egne saker, sier Gold.

Også konferansene har hatt sine opp- og nedturer.

- I fjor, skriver Gold, - kom det 600 betalende deltagere til vårt "Internet Content West Show" i Los Angeles. I tillegg til 30 betalende utstillere. Den neste konferansen var enda mer populær. Dit kom det like mange betalende deltagere, 70 utstillere og 3.000 besøkende til selve messen.

Videre forteller Gold at på deres forrige konferanse, som ble avholdt denne måneden, kom det bare 35 betalende deltagere og en håndfull utstillere.

Noe av det samme skjedde med nordens nett-konferanse og årlige happening for Internettbransjen, SIME.
Markedet har gått totalt på trynet, konstaterer Gold som i brevet skriver at Internetcontents salgsmedarbeidere i forkant av den siste konferansen, prøvde å ta kontakt med deltagerne fra året før. Men de var ikke der lenger. De var enten blitt rammet av dotcom-oppsigelsene eller så hadde hele selskapet de arbeidet i gått konkurs.


I Sverige har oppsagte nettmedarbeidere endog fått sitt eget nettsted: Kickad.nu.

Til toppen