Nettbruken opp igjen i mai

I april sank nett-trafikken totalt med fire prosent. I mai økte bruken igjen på de ti største nettstedene, denne gangen med nesten ni prosent, ifølge tall fra Nielsen Media og NetRatings Inc.

I april sank nett-trafikken totalt med fire prosent. I mai økte bruken igjen på de ti største nettstedene, denne gangen med nesten ni prosent, ifølge tall fra Nielsen Media og NetRatings Inc.

Artikkel

Forfatter

Økningen i nett-trafikken er gode nyheter for medtatte Internett-investorer som har sett fortjenesten sin forsvinne litt etter litt de siste seks ukene. Mandag var spesielt brutal, melder MSNBC/ZDNN. Da falt Dow Jones Internet indeksen med 12 prosent.

Nettaksjene har falt jevnt siden april, men mye av salget økte igjen etter 20. mai da Media Metrix offentliggjorde tallene for internettbruk i april.

NetRatings sier i sin seneste rapport at april måneds fall i nettbruk ikke nødvendigvis betyr at Internett-veksten har stoppet, men at det sannsynligvis var et avvik.

Norsk Gallup Institutt sier det samme om tallene for denne perioden i Norge (se peker til relatert artikkel i margen til høyre).

Analytiker Allen Weiner i NetRatings mener grunnen til den lave trafikken rett og slett skyldtes den gryende våren. Eller - mer sannsynlig - starten på baseball-sesongen.

- Jeg tror ikke man kan overse interessen for baseball, som trekker til seg Internettets kjernebruker; menn i sportstilhenger-alderen, sier Weiner til ZDNN.

- En annen teori jeg har er at økningen som kom igjen i mai skyldes at folk pleier å planlegge feriene sine denne måneden. Internett er et perfekt hjelpemiddel for å finne ulike ferie-alternativer, sier han.

Og tallene fra NetRatings viste rett nok en økning på 16 prosent på reise-sider på nettet. Nettbutikker økte med nesten 15 prosent, og portaler som Yahoo opplevde en økning på 8,7 prosent.

Den største økningen fikk - ikke overraskende - Starwars.com, som gikk opp 178 prosent fra april til mai.

Til toppen