Nettet tåler 30.000 Quart-mobilsamtaler i timen

Nesten alle deltakere på Quart-festivalen har med seg mobiltelefon, konstaterer Telenor og øker kapasiteten i mobilnettet med ytterligere 40 prosent under den populære musikkfestivalen i Kristiansand.

Under Quart-festivalen for to år siden var det tidvis vanskelig å komme gjennom på mobilnettet. Før fjorårets festival ble kapasiteten i nettet økt med 50 prosent, og da var det ingen problemer.

For å være på den sikre siden har Telenor Mobil i år økt kapasiteten med ytterligere 40 prosent i de områdene der det er mest trafikk. Nettet er nå i stand til å håndtere minst 30.000 mobilsamtaler i timen i festivalområdet. Kapasiteten for tekstmeldinger er også økt betydelig, skriver selskapet i en pressemelding.

Telenor Mobils ungdomssatsing, OYO (on your own), har også en rekke andre tilbud for mobilavhengig ungdom under festivalen.

Blant annet kan man få informasjon på SMS om ekstrakonserter, endringer i spilletider, eventuelle avlysninger og informasjon om andre spennende ting som skjer. Selskapet opplyser at det i fjor ble sendt ut 100.000 slike meldinger til de rundt 5.000 abonnentene.

Og så var det ladingen, da... Det er ikke så lett å få ladet batteriene på mobiltelefonen når du ligger i telt. Derfor tilbyr OYO lading i en egen trailer de har satt opp på festivalområdet.

I denne traileren kan man også få nett-tilgang og sjekke epost og annet.

Til toppen