JUSS OG SAMFUNN

Nettskeptiker Murdoch investerer i det stille

Samtidig som Rupert Murdoch advarer mot internetthysteri og overprising, investerer også han på Internett.

Herman Berg
5. mai 1999 - 14:51

Tidlig på året advarte den australskfødte mangemilliardæren Rupert Murdoch mot overprisede selskap som ikke ville oppnå de forventede resultater. I en tale i Singapore forsikret han at hans globale medieselskap News Corp. ikke aktet å overta store og overkapitaliserte nettselskaper.

Nå viser det seg at Murdochs bastante kritikk ikke er helt genuin; et datterselskap til News Corp. har investert i internettvirksomhetene TheStreet.com og Juno Online.

Det er den elektroniske virksomheten i News Corp., News America Digital Publishing, som har investert 7,5 millioner dollar i betaltjenesten TheStreet.com som publiserer finansinformasjon over Internett. Ifølge The Industry Standard innebærer dette en portefølje på 600.000 aksjer eller tre prosent av selskapet.

I februar investerte New York Times 15 millioner dollar i The Street.com.

I tillegg har Murdochs elektroniske virksomhet bestemt seg for å kjøpe tre millioner aksjer (10 prosent) i Juno Online, som er en New York-basert onlinetjeneste med seks millioner kunder.

Begge har blitt enig med Murdoch om å ta betaling i annonsering i Fox Entertainment Television og kabelvirksomheten. Juno skal få TV-annonsering for 10 millioner dollar de nærmeste to årene, mens TheStreet.com også sammen med Fox produsere en TV-serie om Internett.

Investeringen i eksterne internettaktører innebærer en renessanse for News America Digital Publishing. For noen år siden investerte Murdoch blant annet i internettselskapet Delphi, men gikk etterhvert over til å utvikle merkevarer fra egen tradisjonell medievirksomhet på web for understøtte spesielt kringkastingsvirksomheten sin.

Murdoch har lenge forberedt seg på interaktiv TV og har blant annet utviklet en elektronisk TV-guide.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.