Nettskole var nede i flere dager

NKI Nettskolen var nede store deler av forrige uke. Ledelsen innrømmer at hendelsen var kjedelig - både for studentene og for nettskolen som institusjon.

En kvinne digitoday har vært i kontakt med hadde tenkt å ta et enkelt ett-vekttallskurs på NKI Nettskolen i løpet av et par-tre uker, mens hun hadde en stille periode på jobben. Planene hennes ble imidlertid forsinket.

Ifølge økonomidirektør og IT-ansvarlig, Trond Johnsen, var Nettskolen ute av drift fra mandag til utpå ettermiddagen torsdag.

Det at flere av studentene ikke kom inn på sidene før i dag, kan blant annet skyldes cache-problematikk (at man må oppdatere sidene).

Hele NKIs systemer var nede, og årsaken var ifølge Johnsen at brannmuren brøt sammen. I tillegg opplevde NKI-systemet noen andre tekniske komponentfeil.

- Vi måtte ta ned alt og reinstallere. Vi satte inn en annen server, og på tirsdag kom man til en hvit side med beskjed om at "vi har tekniske problemer...", forteller Johnsen til digitoday.

Assisterende professor ved NKI, Morten Flate Paulsen, innrømmer at episoden var kjedelig - både for studentene og for nettskolen som institusjon. Han forstår at studentene ble frustrerte over ikke å komme inn på sidene.

NKI Nettskolen har nå tett oppunder 3000 aktive studenter. Skolen legger vekt på fleksibilitet og at studentene kan begynne når de vil. De fleste studentene tar kurs på universitets- eller høyskolenivå, der det er eksamen to ganger i året.

NKI har drevet nettskole siden 1986, og ifølge Paulsen er dette første gang de har vært ute av drift så lenge.

Nå fungerer alt som det skal igjen.

Til toppen