Nettsted selger datainnbrudd

Et amerikansk nettsted tar 2100 dollar for å bryte seg inn i databaser og endre skolekarakterer eller skaffe passord.

Nettstedet BeAHacker.com drives av en organisasjon som vekselvis kaller seg 69 Hacking Services og Be A Hacker, melder Newsbytes. Som følge av konkursen i gruppas internettilbyder XO Communications, er nettstedet i skrivende stund nede, angivelig for bare 24 timer.

Når nettstedet er oppe, averterer det åpent for sine tjenester, under slagordet "Rent-a-hacker". Hvis du trenger hjelp til å endre dine karakterer, betaler du 799 dollar når du bestiller et datainnbrudd mot utdanningsinstitusjonen, og resten av den samlede avgiften på 2100 dollar når oppdraget er fullført. Innbrudd mot passord-beskyttede tjenester som AOL og Hotmail er rimeligere: Avgiften starter på 399 dollar.

Gruppen selger også hackerverktøy for 69 dollar og oppover. Betalingen her går gjennom PayPal. Newsbytes har avdekket at gruppen har 26 registrerte kunder over PayPal de siste 19 månedene.

Gruppen, som ledes av 23 år gamle Akbar Hooda, vil ikke opplyse om omsetningen av innbruddstjenester.

Gruppen er ikke registrert som kommersiell organisasjon. En sikkerhetsekspert sier til Newsbytes at det hele sannsynligvis dreier seg om å loppe naiv ungdom for penger. En talsperson for politiet sier at hensynet til ytringsfriheten tillater webannonsering for ulovlig virksomhet, men at både oppdragsgiver og gruppen vil stilles til ansvar hvis det utføres reelle innbruddsforsøk.

Newsbytes minner om et liknende tilfelle fra midten av 1990-tallet, da hackergruppen Phone Masters averterte liknende tjenester på web. I 1999 ble lederne for denne gruppen dømt til mer enn to års fengsel hver for datainnbrudd.

Til toppen