Nettsteder som kan vinne gull

Her kan du se hvilke nettsteder som er nominert til den prestisjetunge SIME-prisen som deles ut i juni. Fem av de nominerte er norske.

Nominasjonene til årets SIME Awards som avholdes i begynnelsen av juni, er nå klare. Etter en treg begynnelse (og etter en artikkel i digi.no) fikk norske aktører etter hvert også fart på seg og fikk meldt seg på.

I kategorien "beste innhold" er følgende nettsteder nominert: den svenske spill-tjenesten svenskaspel.se, finans-tjenesten avanza.se, SAS sin reiseguide scandinavian.net, tjenesten til Danmarks Radio (DR Online) og norske SOL sine temasider "barn og ung".

SAS er også nominert i kategorien "beste design", sammen med Pepsi sine norske nettsider, de norske sidene for verdensutstillingen Expo 2000, Nikes fotball-sider og Nokias snowboard-sider.

De fire som er nominert til "beste kampanje" er Beetle, Saab USA, den norske kampanjen som oppfordret folk til å gå i online 1. mai tog, samt en kampanje som det kreves en plug-in for å se, og som undertegnede dermed ikke kan si noe mer om.

I kategorien "beste e-commerce" er Svenska Spel, Avanza, den svenske lekebutikken Smilmer og den svenske prissammenliknings-tjenesten Pricerunner.

Prisen for den morsomste og mest innovative web-applikasjonen kan gå til den svenske Grand Prix-tjenesten Eurosong 2000, et "såpespill" fra Bliw, norske Tines Melkeveien, barne-tjenesten Netbabyworld, og den tidligere nevnte plug-in-siden.

Til sist: Om beste tekniske løsning kjemper Pricerunner, reisetjenesten til svenske jernbaner, en finsk mobil-tjeneste og en finsk finanstjeneste ved navn mandatum.

Ønsker du å se på de nominerte nettstedene kan du klikke deg inn fra SIME Events. Her finner du også hele listen over alle nominerte.

Mer om SIME:


Nordmennene hengte seg på i siste liten
På tide å vise muskler

Til toppen