BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nextel til Tsjekkia

Telenor har blinket ut Øst-Europa som et interessant marked for flere av sine spesialtjenester. Sist ut er Telenor Nextel som nå satser sterkere på å levere Internett-aksess, gjennom oppkjøp av nettleverandøren Terminal.cz i Tsjekkia. Selskapet vurderer etablering i flere land.

Frode Eriksen
2. okt. 1998 - 11:01

Telenor Nextel kaller det selv et første forsiktige steg i arbeidet med å etablere Internett-tjenester utenfor Norge. Terminal.cz i den Tsjekkiske hovedstaden Praha er da også en liten operatør, med 2000 enbruker aksesskunder i privatmarkedet og 20 ansatte. Selskapet driver en Internett-kafé i tillegg til selve aksessen.

Målet for Telenor Nextel er å bruke sin kompetanse fra Norge i markeder som blir vurdert som mer umodne.

- Tsjekkia er vårt første forsiktige fotfeste - et testcase for hva det innebærer å flytte vår kompetanse ut i Europa, sier informasjonsdirektør i Telenor Nextel, Arne Cartridge. Han sier at selskapet har klare ambisjoner med sin internasjonale satsing, men at man samtidig er ydmyke for hva det innebærer å lykkes ute.

Nextel har satt fokus på land i Sentral-Europa der Telenor allerede er etablert og involvert i ulike operasjoner. Foruten etableringen i Tsjekkia er det ikke langt unna etablering i Slovakia og flere andre land er aktuelle, blant annet Polen, Ungarn og Østerrike.

En del av overtakelsen er at Terminal.cz endrer navn til Telenor Internet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra